دو خبر کوچک اما مهم
یک قاضی آمریکایی که سالهای گذشته نیز احکامی غیابی را علیه ایران صادر کرده بود، اینبار نیز درحالیکه هیچ مدارک مستندی درباره ادعای دخالت ایران در ماجرای 11سپتامبر وجود ندارد، مقرر کرد تا ایران به بازماندگان و خانوادههای قربانیان ماجرای یازده سپتامبر 2001 و حمله به مرکز تجارت جهانی درشهر نیویورک و پنتاگون، بیش از 6 میلیارد دلار پرداخت کند.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «الجزیره»، «جورج. بی. دنلیز» قاضی دادگاهی در جنوب نیویورک روز دوشنبه دولت ایران، سپاه پاسداران و بانک مرکزی را مسئول کشته شدن بیش از هزار نفر در حمله تروریستی یازده سپتامبر دانست.
قاضی دنلیز چندین حکم غیابی را نیز در سالهای 2011 و 2016 علیه ایران صادر کرده بود.
بر اساس این گزارش، در حکم غیابی دادگاه آمریکا آمده است که ایران باید دوازده و نیم میلیون دلار به ازای هر همسر بازمانده از این ماجرا، هشت و نیم میلیون دلار به هر اولیای قربانی، هشت و نیم میلیون دلار به ازای هر فرزند و نیز چهار میلیون و دویست و پنجاه هزار دلار به ازای هر برادر یا خواهر قربانیان این ماجرا پرداخت کند.
ایران هنوز هیچ واکنش رسمی به این حکم غیابی دادگاه آمریکا نشان نداده است.
مذاکره مجدد
به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با «محمد بوهاری»همتای نیجریایی خود، درخصوص مسائل مختلف و از جمله تصمیمش درخصوص برجام، سخن گفت.
رئیسجمهور آمریکا گفت: آنها (ایرانیها) بیکار ننشستهاند. دارند موشک آزمایش میکنند. بعضیها میگویند هدف آنها از این کارها نمایش تلویزیونی است. من اینطور فکر نمیکنم.
ترامپ در ادامه گفت که قصد راه انداختن مذاکراتی جدید با ایران را در سر دارد.
اصلاح برجام
«دنی یاتوم» رئیسپیشین سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» با بیان اینکه خروج آمریکا از توافق هستهایاشتباه است، از واشنگتن خواست که در برجام باقی بماند اما آن را اصلاح کند.
یاتوم افزود: موضوع برنامه موشکی بالستیک ایران باید به مواد برجام اضافه شود تا بازرسان سازمانهای بینالمللی بتوانند به کورترین نقاط غیرقابل دسترسی نظامی رفته و آنها را بررسی کند.
یکی دیگر از تولیدات فرهنگی دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان در سال 1395، در آغاز سال جدید و همزمان با گشایش نمایشگاه کتاب تهران با عنوان «ادوارد براون، جاسوسی در پوشش ایرانشناسی»، از سوی این دفترمنتشر شد.
شصتویکمین کتاب نیمه پنهان میکوشد با نگاهی منصفانه از جایگاه تحقیق و تفحص و به مدد اسناد در دسترس همگان؛ به افشای نقش بیگانگان همت گمارد. کسانی که تحت لوای مستشرق، و ایرانشناس و حتی دوستدار ایران، وارد کشور شده و با جمعآوری هدفدار اطلاعات و اخبار دست به سندسازی و تاریخسازی زده و در جهت منافع کشورهای استعمارگر به تفرقه و نزاعهای قومی و فرقهای دامن زدند. ادوارد براون یکی از آنهاست. شخصیتی که شاید برخی سادهاندیشان او را به نام ایرانشناسی و پژوهشگر ادبیات ایران بشناسند اما همه این عناوین پوششی بود برای نقش بیبدیل او در تامین منافع انگلستان از رهگذر هدایت جریانهای روشنفکری در نهضت مشروطه و بسط و تحکیم فرقه ضاله بابیه و بهائیه.
بخش اسناد و تصاویر که به انتهای این کتاب ضمیمه شده تنها قسمت ناچیزی از اسناد آشکار و پنهان این مهره استعمار پیر در پوشش ایرانشناسی است.
علاقهمندان به کتابهای «نیمه پنهان» میتوانند با تماس با تلفن 33110709 نسبت به تکمیل دوره کتابهای خود
اقدام فرمایند.