مسلمانان؛ قربانیان اصلی درگیری فرقه ای در آسام

مسلمانان؛ قربانیان اصلی درگیری فرقه ای در آسام:گناه آنان چه بود؟

مصاحبه شونده: حافظ رشید احمد چودهوری

مترجم: سهیل احمد

مسلمانان؛ قربانیان اصلی درگیری فرقه ای در آسام

وضیعت ناگوار مسلمانان در هند

مقدمه: خشونت های فرقه ای ایالت آسام در شمال شرقی هند که از  چند هفته گذشته آغاز شده، تاکنون مرگ ده ها تن و آواره شدن صدها هزار نفر از مسلمانان را در پی داشته است. مسلمان آسام تاکنون بارها مورد غارت، قتل و حمله قرار گرفته‌اند. این در حالی است که دولت هند به‌رغم ادعای دموکراسی و عدالت اجتماعی اقدام جدی در جهت متوقف کردن این اقدامات خصمانه علیه مسلمانان برنمی‌دارد. ما در باره درگیری فرقه ای میان مسلمانان و قبیله "بودو" با آقای حافظ رشید احمد چودهوری، معاون رییس "مجلس مشورت مسلمانان هند" مصاحبه کردیم. متن مصاحبه به این شرح است.

سوال: لطفاً آخرین وضیعت آسام را برای ما بیان کنید؟

جواب: من از مناطق آشوب زده بازدیدکردم. وضیعت منطقه خوب نیست. وضع امنیتی بدتر شده است. منطقه بودولند، دارای چهار بخش است. یکی از آنها کوکراژار است. همه ای مسلمانان کوکراژار خانه های خودشان را ترک کرده و به اردوگاه ها پناه برده اند. من با آوارگان صحبت کردم و از وضیعت آنها جویا شدم. آنها گفتند، افراد قبیله "بودو" به روستاهایشان حمله کردند و آنها مجبور به ترک خانه ها شدند. در اردوگاه های منطقه "دهوبری" حدود دویست و 71 هزار آواره زندگی می کنند و وضیعت آنها خیلی ناگوار است. آوارگان مسلمان گفتند، "احتمالاً ما دیگر نمی توانیم به خانه های خودمان برگردیم. در مناطقی که ما زندگی می کردیم، در حال حاضر تحت کنترل قبیله بودو است. بودو های افراطی در آن مناطق با اسلحه گشت می زنند. همه ای مسلمانان آسام خواستار منحل دولت ایالتی آسام شدند. آنها می خواهند، ارتش در مناطق آشوب زده مستقر شود و امنیت را برقرار کند.

شورای محلی بودولند هم باید منحل شود تا حکومت فرماندار برقرار شود. در حال حاضر، تعدادی از نیروهای ارتش در آسام مستقر هستند. اما آنها داخل روستاهای آشوب زده نرفتند. آنها فقط در جاده ها گشت می زنند.

سوال: آیا شما می توانید آمار خسارت و کشته شدگان مسلمانان را بدهید؟

جواب: بیش از چهار صد هزار نفر در آسام بیخانمان شده اند. بودو ها به مناطق مسلمانان حمله کردند و همه ای دار و ندار اهالی آن منطقه را به یغما بردند. یعنی همه چیز را نابود کردند. خبری که به ما رسیده است، آنها پس از سوزاندن خانه ها همه چیز را با بولدوزر ها با خاک یکسان کردند. در آن مناطق دیگر هیچ نشانه ای از زندگی مسلمانان باقی نمانده است. آنها مناطق مسکونی را به زمینهای کشاورزی تبدیل کردند. تا حالا هیچ آمار دولتی در باره خسارت و کشته شدگان منتشر نشده است. اما آمار غیر دولتی نشان می دهد که تا حالا بیش از صد نفر کشته شده اند.

سوال: از دلایل و ریشه های فاجع? کشتار مسلمانان آسام برایمان بگوئید؟

جواب: علت اصلی درگیری ها خشونت ها در آسام، "مالکیت زمین" است. قبلیه بودو می خواهد زمینهای مسلمانان را تصرف کند. در سال 1994، دولت آسام با قبیله ای "بودو" در باره "مالکیت زمین" یک قرارداد امضاءکرده اند. در آن قرارداد گفته شد که بیش از 50 در صد زمینهای منطقه"بودولند" به بودو ها داده خواهد شد. در حالی که فقط 29 در صد اهالی آن منطقه بودو ها هستند. 71 در صد مردم دیگر از غیر بودو ها هستند. اما دولت ایالت آسام با قبیله بودو قرارداد بستند که یک اقدام ناعادلانه است. در سال 1994 هم ما ار این قرارداد اعتراض کردیم. ما خواستار لغو آن قرارداد شده بودیم. اما دولت خواسته های ما را اهمیت ندادند. در نتیجه، درگیری انجام گرفت و بر اثر آن درگیری 500 نفر کشته و صدها نفر بیخانمان شده بود. از همان زمان بودوها برای اخراج مسلمانان برنامه ریزی کردند. در حال حاضر، آنها دارند آن توطئه را عملی می کند. خشونت علیه مسلمانان در واقع یک عملیات نسل کشی است. احزاب سیاسی هم با آنها همکاری می کند.

 

سوال: دولت ایالتی آسام در این باره چه نقشی ایفاء کرد؟

جواب: نقش دولت ایالتی خیلی مشکوک است. همین طور که می دانید، داخل ایالت آسام، منطقه بودولند، یک منطقه خودمختار است و شورای محلی بودولند مسئولیت مدیریت آن منطقه را برعهده دارد. رییس فعلی این شورا آقای هاگاما ماهیلاری است و او قبلاً رهبر افراطیان قبیله بودو بود. آقای ماهیلاری با دولت ایالت همکاری دارد. دولت ایالتی فعلی برای رسیدن به قدرت از گروه آقای ماهیلاری کمک گرفته و با گروه آقای ماهیلاری ائتلاف تشکیل داده است. دولت ایالتی آسام می داند که بودو ها عامل اصلی درگیری ها و خشونت ها هست. اما علیه آنها اقدام نمی کند. چون دولت نمی خواهد روابط با بودو ها خراب کند. نقش دولت ایالتی آسام خیلی اسفناک است.

پس از خشونت، نخست وزیر و وزیر کشور از بخشی مناطق آشوب زده بازدید کردند. اما شورای محلی بودولند آنها را به جاهایی بردند که فقط اردوگاه های بودوها واقع شده است. آنها به اردوگاه های مسلمان که بدترین وضیعت را تحمل می کند، نرفتند. چیزی که از همه بیشتر ما را نگران می کند، همکاری اعضای مجلس ایالتی با حمله کنندگان است. چند نفر از اعضای مجلس ایالتی، بودوها را برای حمله به مسلمانان تحریک کردند. شاهدان عینی به ما این خبر را دادند.

سوال: وضیعت آوارگانی که در اردوگاه ها پناه برده اند، را بیان کنید.

جواب: وضیعت آوارگان مسلمان خوب نیست. دولت به آوارگان فقط یک مقدار برنج ودال عدس می دهد. هیچ کمک دیگری به آنها نمی شود. حتی وسایلی که برای پختن غذا نیاز است، به آنها داده نمی شود. برای کودکان هم هیچ غذایی داده نمی شود. در واقع وضیعت کودکان خیلی ناگوار است. البته چند سازمان غیر دولتی به آوارگان کمک می کند. علاوه بر آن، برای مدیریت کردن اردوگاه ها از طرف دولت هیچ کس منصوب نشده است. در نتیجه، در اردوگاه ها بحران مدیریت هم وجود دارد.

 

 

سوال: بودوها ادعا می کند که در این درگیری و خشونت مردم بنگلادش دخیل است. آیا این ادعا صحت دارد یا نه؟

جواب: این ادعا ها کاملاً دروغ است. در حال حاضر مردم آسام با مردم بنگلادش روابطی ندارد. چون دولت هند در مرز بنگلادش حصار سیمی تأسیس کرد و هیچ راهی برای رفت و آمد وجود ندارد. هندوهای افراطی می خواهد مسلمانان، کشور هند را ترک کند. این ادعاها و سوء تبلیغ ها یک نوع جنگ روانی است. آنها با این کار کوشش م? کنند اصل قضیه را پنهان کرده طفره م? روند.