وضیعت ناگوار مسلمانان روهینگا


 در بلدالا مین از حضر

وضیعت ناگوار مسلمانان روهینگا

مصاحبه شونده: زین العابدین

مترجم: سهیل احمد


مقدمه: مسلمانان روهینگا در ایالت راخین (آراکان) در حال حاضر هم تحت کشتار، شکنجه و تجاوز جنسی قرار دارند. بودائیان به روستاهای مسلمان نشین حمله کرده و علاوه بر آتش زدن خانه‌های آنها، بسیاری را زنده زنده در آتش سوزانده، به زنان و دختران تجاوز کرده و باقیمانده را هم فراری داده‌اند. ما در باره وضیعت مسلمانان راخین با آقای زین العابدین، یک مسلمان روهنیگا مصاحبه کردیم. متن مصاحبه به این شرح است.

سوال: به ما خبر رسیده است که کشتار علیه مسلمانان روهینگا در حال حاضر هم ادامه دارد. لطفاً آخرین وضیعت را برای شنودگان بیان کنید.

جواب: از هشتم ژوئن در منطقه مانگدو خشونت علیه مسلمانان شروع شد. در روزهای اول، خشونت علیه مسلمانان این قدر وحشیانه نبود. اما روز به روز خشونت بیشتر شد و خشونت به  قتل عام مسلمانان تبدیل شد. قتل عام هنوز هم ادامه دارد. همه ای خشونت ها، شکنجه ها و تجاوزات جنسی علیه مسلمانان با حمایت دولت میانمار انجام می شود. رفتار بودائیان این قدر وحشیانه است که با کلمات نمی شود بیان کرد. اگر کسی با چشمهای خودش نبیند، باورش نمی شود. تیم های ناظران بین المللی باید به آن منطقه ها سفر کنند تا ببینند، مسلمانان روهینگا چه دردی را تحمل می کنند. عده ای از بودائیان با پوشیدن لباسهای رسمی نیروهای مرزبانان دولت دارند مسلمانان را می کشند و به دختران مسلمانان تجاوز می کنند.

پس از اعلام حالت فوق العاده در ایالت راخین، ما (مسلمانان) دیگر اجازه نماز خواندن هم نداریم. روزهای اول، دولت اعلام کرده بود، فقط برگزاری "نماز جمعه" ممنوع است. بعداً اعلام شد که هیچ کس حق ندارد در مسجد نماز برپا کند. چند روز پیش، آنها اذان گفتن را هم ممنوع اعلام کردند. در روز اول ماه رمضان، نیروهای امنیتی به جرم برگزاری "نمازهای رمضان"، چهار امام را دستگیر کردند و به مکان نامعلوم بردند. بی شک، آنها را دارند شکنجه می کنند. ما از وضیعت آنها هیچ اطلاعی نداریم. پس از آغاز خشونت علیه مسلمانان، نیروهای نظامی به هم? مسلمانان شک دارند و آنها را دستگیر می کنند. آنها پس از دستگیری، چند نفر را به قتل رساندند. اکثر آنهایی که به دست آنها دستگیر شدند، کشته شده اند. البته چند نفر از ناپدیدشدگان با دادن رشوه توانستند به خانه برگردند. یک نفر برای نجات خودش به نیروی مرزبانان "ناساکا" بیست میلیون تاکا رشوه دادند. نیروهای امنیتی میانمار خیلی از جسدها را در یک قبرستان به نام "بوسیدانگ" به خاک سپردند. اما اخبار مربوط به قتل عام علیه مسلمانان در رسانه های دنیا منتشر نمی شود. این خیلی دردناک است.

سوال: آیا شما می توانید آمار خسارت و کشته شدگان مسلمانان را بدهید؟

جواب: بودائیان تندرو در ایالت راخین، حد اقل به هزار دختر مسلمانان را تجاوز کردند. 12 هزار نفر را کشتند. علاوه بر آن، 25 تا 30 هزار مسلمان ناپدید شدند. در دو روز گذشته در کانالی که در منطقه " تین مایل" واقع شده است، حدود سه هزار جسد دیده شد. اگر تیمهای ناظران به آنجا بروند، واقعیت را خواهید دید. در منطقه "آیکاپ" به جزء سه روستا، همه را نابود کردند. آنها اول با آنش خانه ها را سوزاندند و بعد آز آن، با بولدوزرها همه چیر را با خاک یکسان کردند. درختها را هم ریشه کن کردند. در آن روستاها دیگر هیچ نشانه ای از زندگی انسان باقی نمانده است.

سوال: از دلایل و ریشه های فاجع? کشتار مسلمانان میانمار برایمان بگوئید.؟

جواب: این بار بودائیان منطقه "آیکاپ"، جسد یک زن بودائی را در کنار یک روستایی مسلمان رها کرده بودند. در پی کشف جسد آن زن، بودائیان با متهم کردن مسلمانان به این اقدام، به کشتار مسلمانان پرداخته و 10 مسلمان را در یک اتوبوس کشتند. در حالی که آنها با برنامه ریزی قبلی جسد یک زن کشته شده را در کنار روستای مسلمان رها کرده بودند و برای آغاز کردن درگیری این یک توطئه بوده است.

سوال: دولت میانمار در این باره چه نقشی را ایفاء کرد؟

جواب: دولت میانمار با بودائیان تندرو همکاری می کند. خود دولت می خواهد، مسلمانان روهینگا در آن کشور ریشه کن شوند. بر اساس برنامه ریزی قبلی، آنها دارند توطئه را عملی می کنند. آنها وضیعتی را به وجود آوردند که در آن مسلمانان نخواهند توانست  زندگی را ادامه بدهند. دولت میانمار می خواهد، همه مسلمانان روهینگا را از کشور میانمار بیرون کند. چند روز پیش هم ژنرال تین سین، رییس جمهور میانمار دوباره اعلام کرد، مسلمانان روهینگا، شهروند میانمار نیستند. او ادعا کرد، مسلمانان روهینگا مهاجران غیر قانونی هستند. در حالی که ما از قرن هفتم داریم در ایالت راخین ( آراکان) زندگی می کنیم. بودائیان آن منطقه یک یا دو سال پس از ما، به آنجا وارد شده اند. اما دولت میانمار ادعا می کند که ما حق تابعیت نداریم. طبق قانون تابعیت که در دهه 1980 به تصویب رسیده است، 135 نژاد آن کشور به عنوان شهروند میانمار به رسمیت شناخته شده اند. آن قانون فقط مسلمانان روهینگا را به عنوان شهروند قبول نکرد. از آن به بعد، رهبران میانمار همیشه اعلام می کنند که مسلمانان روهینگا، حق تابعیت را ندارند و باید اخراج شوند.

سوال: آیا شما یعنی مسلمانان روهینگا تا به حال کمکی از طرف سازمان های بین المللی دریافت کرده اید؟

جواب: خیر. البته نمایندگانی از طرف "برنامه جهانی غذا" به منطقه های "آیکاپ" و "مانگدو" آمده بودند. اما آنها نتوانستند با مسلمانان روهینگا گفتگو کنند. چون آنهایی که راهنما بودند، نمایندگان "برنامه جهانی غذا" را پیش آوارگان جعلی بودائی بردند. به همین علت، نمایندگان سازمانهای بین مللی نتوانستند، وضیعت ناگوار را به چشم خود ببینند و درک کنند.

خیلی جالب است که بدانید، دولت در شمال منطقه مانگدو، عده ای زیادی از بودائیان فقیر را سکونت داده است. پس از آغاز درگیری، آنها را در اردوگاه ها جمع کردند. عده ای از آنها در چادر زندگی می کنند. جالب اینجا است که هر کس از سازمانهانی بین المللی بخواهد وضیعت مسلمانان را ببیند، او را پیش همان بودائیان فقیر می برند و به آنها می گویند که این بودائیان بر اثر حمل? مسلمانان بیخانمان شده اند. اصلاً دولت اجازه نداد، مسلمانان در یک جا جمع شوند و از یک جای مخصوص به عنوان اردوگاه استفاده کنند. مسلمانان در حال حاضر آواره هستند و نتوانسته اند در یک جا ساکن شوند.

سوال:  پس در ایالت راخین هنوز هم خشونت علیه مسلمانان ادامه دارد؟

جواب: بله. در آن روستاهایی که هنوز مسلمانان هستند، به آنها هشدار داده شد که هر چه سریعتر خانه ها را ترک کنند. نیروهای امنیتی از جمله ارتش پیش این مسلمانان آمدند و گفتند که ما نمی توانیم در اینجا برای شما امنیت را تآمین کنیم. پس شما هر جا می خواهید بروید. آنها هم می گویند که برای امنیت خانه را ترک کنید.      

سوال: خانم آئونگ سان سوچی، رهبر حزب مخالف میانمار در این باره چه موضعی گرفتند ؟

جواب: خانم سوچی در برابر این مسئله سکوت کامل اختیار کرده است. او در باره کشتار، شکنجه و تجاوز جنسی نمی خواهد حرفی بزند. وقتی که سوکی برای گرفتن جایزه نوبل به نروژ به سر می برد، خبرنگاران از او سوالهای زیادی پرسیدند. اما او به نفع مسلمانان حرفی نزد.

سوال: چرا دولت میانمار علیه مسلمانان موضع گرفته است؟

جواب: تنها جرم ما، مسلمان بودن است. دولت میانمار نمی خواهد مسلمانان در یک کشور بودائی زندگی کنند. به نظر من، علت دیگری وجود ندارد. آنها با برنامه ریزی قبلی، وضیعت فعلی را به وجود آورده است.

سوال: ما می دانیم، از اصول مورد ادعای دین بودائی" صلح" است. روحانیون بودائی ادعا می کنند که در دین آنها کشتن جانور یک گناه برزگ است. پس چرا آنها مسلمانان را می کشند؟

جواب: به نظر من، دولت میانمار و بودائیان در واقع سیاست اسرائیل را دنبال می کنند. راخین، به یک غزه دیگر تبدیل شده است. هیچ تفاوتی بین دولت میانمار و اسرائیل وجود ندارد. هر دو دولت می خواهند مسلمانان را نابود کنند.

-----